Mad som tema for leg, bevægelse og læring

Hoppeline har en række nye ideer til, hvordan der kan arbejdes med mad på en fortællende måde med bevægelse som del af temaet. Vi sætter fokus på råvarer og forbindelsen mellem råvaren og det, der ender på tallerkenen. Som altid er der en lang række forskellige materialer, som I selv kan tage dele fra og videreudvikle. Der er for eksempel:

  • kort, der viser forskellige madvarer
  • faktakort til det pædagogiske personale
  • ideer til sange
  • kort med lege inden for madtemaet (her er et eksempel):

Legen: De sultne søløver

Intro Marie: Hoppeline er faldet i havet på sin fisketur. Har I lyst til at hjælpe hende? I skal være en stor stime af sild, der beskytter hende, så hun ikke bliver taget af de sultne søløver.

Beskrivelse: Vælg et barn, der skal være Hoppeline, og 1-2 der skal være søløver, alt efter hvor mange I er. Resten er sild, der danner en beskyttende ring om Hoppeline. Søløven skal prøve at få fat i Hoppeline inde i ringen. Sildene svømmer (løber) rundt i ring for at narre den/de sultne søløver. Sildene svømmer i samme retning og passer på ikke at lave hul i ringen, så søløven kommer ind i ringen. Når Hoppeline er fanget, vælges en ny Hoppeline og en ny søløve.

Gør den mere enkel: Vælg kun en søløve. Nedsæt tempo og vildskab ved at lade børnene gå i stedet for at løbe.

Gør den mere udfordrende: Enkelte af sildene får bind for øjnene. Varier, hvordan børnene skal bevæge sig – måske bliver de tli krabber, ål, måger.

Det skal du bruge: En børneflok og plads til at kunne løbe i ring.

Find flere materialer på Hoppeline-siden i pædagogikkassen. Alt ligger klart, så I selv kan printe det ud.

By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *