kommunikation og sprog

Som et bidrag til det pædagogiske arbejde med læreplanstemaet kommunikation og sprog, har Hoppeline udviklet et dialogkort til hvert kapitel i de nye Hoppelinefortællinger. Kortene er tænkt som inspiration til det pædagogiske arbejde med børns tilegnelse af sproglige begreber og indføring i den sproglige abstraktionsverden. Vi vil gerne stryke børns oplevelse af sprogets magi og udvikling af evne til at fortælle og opdage meningen med symboler, billeder, tegninger, skrift.

På den ene side af kortene anvises nogle mulige spørgsmål, som den voksne kan anvende som udgangspunkt for dialog og genfortælling. Herunder gives inspiration til yderligere supplerende aktiviteter med særlig fokus på læreplanstemaet kommunikation og sprog.
På den anden side af kortene angives relevante sproglige begreber og vigtige læringsmæssige områder, som de pædagogiske handlinger kan styrke. 

Med materialepakkerne følger en Mariehøne-hånddukke, der er fortæller i historierne. Marie, som Mariehønen hedder, kan fortsætte sin rolle, når fortællingerne er slut ved at styre snakken med børnene om spørgsmål og begreber.

Få dialogkort og alt det andet materiale til Hoppelinefortællingerne ved at tilmelde din institution eller dagplejegruppe. Alt er gratis, takket være Nordea-fondens økonomiske støtte til projektet. Tilmelding øverst på siden – enten til 1-3 års børn eller 3-6 års børn.

By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *