Hvordan varmer du op til en fortælling??

Hvornår er vi klar til en historie? Traditionelt forbinder vi historiefortælling med den bløde sofa, hvor børnene putter sig omkring den voksne fortæller. Men Hoppeline ønsker bevægende fortællinger – både for sind og krop. Derfor sættes hoppelinefortællingerne i gang med bevægelse. Hånddukken Marie lander på den voksnes hånd og indleder hver gang med at bede børnene om at strække vingerne. Hvorefter børnene (forhåbentlig) svarer, at de ingen vinger har. Herefter beder Marie børnene komme med ideer til opvarmning. Og skulle der mangle inspiration og ideer, hjælper Marie med at få ideerne frem.

Opvarmning er en anledning til at komme igennem mange forskellige bevægelser. Her er fokus på fælles rytme, imitation af bevægelse, men også på medbestemmelse og det at turde stille sig frem og vise noget eller mundtligt at komme med ideer. Et bud på opvarmning kunne være: Trampe, klappe, bokse, hoppe, løbe om kap, sparke sig selv i numsen, dreje, englehop, sprællemandshop, skihop, ned og ligge på maven og op igen, ned og ligge på ryggen og op igen. Alternativt kan man varme op med en af Hoppelines sange: Se og hør dem her. Det kunne for eksempel være sangen ‘Hoppeline og Frækkefrø på tur’, hvor der kan trænes tempo med mange variationsmuligheder. Eller Hoppelines Hoppelopper, hvor man er helt sikker på at få pulsen op.

Som altid er det selvfølgelig ikke kun børnene, der bevæger sig – de voksne er med!

By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *