en god leder i legen

Hoppelinefortællingerne giver mulighed for, at få børn til at opleve nye sider af hinanden og måske på den baggrund at få dem til at vælge at lege med nogen, de ikke plejer at lege med. På den måde kommer inklusion ind i billedet som en del af måden at organisere Hoppelinelegene.

I kapitel 4 i den nye Hoppelinefortælling, som netop er sendt ud til børnehaverne, sker der noget, som får vores venner i Hoppelineland til at samarbejde. Fortællingen hedder “Den gode leder”. Fortællingen lægger op til øvelse i samarbejde: Hoppeline og vennerne er landet i et meget koldt land og forfølges af en isbjørn. De må hoppe fra isflage til isflage for at komme væk og kommer heldigvis væk fra bjørnen. Men de fryser og vil gerne væk. En stor slædehund dukker op og kan hjælpe dem ud af kniben – men kun hvis de hjælper med at trække slæden. Nogle kan trække, andre kan ikke, men i fællesskab finder de ud af det….dog kun fordi, at hunden er god til at motivere og opmuntre. Den er den gode leder, som hjælper alle frelst i land og får alle til at yde deres bedste.

Hoppeline læner sig op ad Etienne Wengers læringsteori, hvor det pointeres, at børn udvikler sig personligt og socialt ved at indgå i samspil med andre børn og voksne. Hoppelines bidrag til børns alsidige personlige udvikling er således relateret til deltagelse i en fælles social aktivitet, hvor alle har en rolle og må samarbejde. På den måde får børn mulighed for at prøve sig selv af sammen med andre, og for at de kan inspireres, tilføres viden om og indgå i fælles refleksion over, hvad der har betydning i samspillet med andre.

By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *