Sundhed på mange måder

Kaniner er glade for gulerødder og for at hoppe! Derfor kunne man tro, at sund mad og bevægelse er det, som Hoppeline forstår ved sundhed. Og ja, det er det også, men ikke kun det. Vi vil nemlig noget mere!

I Hoppeline medregner vi børnehavens, vuggestuens og dagplejens fysiske, psykiske og sociale miljø sammen med dagligdagens aktiviteter og rutiner, når vi sammen med pædagogisk personale søger indflydelse på børns sundhed:

  • Det fysiske miljø kan vi se både inde og uden for institutionen.
  • Det psykiske miljø kan vi mærke og høre, for eksempel når børns deltagelse i leg støttes på en måde, så der er glæde, tryghed og en anerkendende stemning. Stemningen bobler imod os med latter, ivrigt legende og glade børn.
  • Det sociale miljø kan vi både se, mærke og høre, for når voksne kaster sig aktivt ud i legen, får børn lyst til at være med. Og når der tilbydes en tryg favn at søge hen til, når noget bliver for vildt, får forsigtige børn mod til at vove mere. Omgivelser, hvor børn bliver hørt, mødt og forstået af voksne giver både mere lege-mod, bevægelse og trivsel. Så i Hoppeline tænker vi på, at børnene skal have en stemme i legen, mens de voksne har ansvar for en pædagogik, hvor alle børn, uanset behov, kan være med.

Hoppeline-fortællingerne giver en børnegruppe noget fælles at bygge videre på i deres egne lege og opmuntrer til fællesskab. Fortællingerne inspirerer de voksne til at skabe og holde fast i den legende stemning, som opstår. Dét er sundhed for Hoppeline! Og så er der i øvrigt både gulerødder og kaninhop i massevis. Det kommer bare helt naturligt med som en del af pakken.

Tilmeldingen for både børnehaver, vuggestuer og dagplejere er åben. Det er legende let at finde os på www.hoppeline.dk.

By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *