Maries pastasalat

I Maries madkasse ser du:

Maries pastasalat
Majskolbe med mariehøne af cherrytomat, blåbærhoved og prikker af rosinstykker
Maries frikadellehapsere på spyd med vindruer
Bulldogs rugbrødsorme
Dadler, rosiner & mandler

Se opskrifter her:

Maries pastasalat



Ingredienser

250 g kogte pastaskruer, gerne fuldkornspasta
Edamame-bønner
Cherrytomater, delt i 4
Små blomkålsbuketter, rå
Lidt citronsaft
Lidt olivenolie
Salt, peber
Evt. lidt fetaost

Fremgangsmåde

Bland de kogte pasta med ærter, cherrytomater og blomkål i den mængde, du synes er passende.
Smuldr evt. lidt fetaost i salaten.
Lav dressing af citronsaft, olivenolie, salt og peber (1 del citron og 2 dele olie) og bland den i salaten.

Maries frikadellehapsere



Ingredienser

500 gram hakket svine- og kalvekød med max. 10% fedt
1,5 dl havregryn
1 æg
2 dl vand eller danskvand
1 løg, finthakket
½ revet squash (eller gulerod)
Lidt allehånde (kan undlades, men giver en god smag)
Salt, peber
Olie hvis du pandesteger dem. 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.
Riv løg og squash
Alle ingredienser blandes sammen og formes til små frikadeller.
Steges i olie på panden eller steges i ovnen på bagepapir ved 225 grader i ca. 25-30 min.

Dovendyrets tips

•    Har du ikke lige tiden til at stå og stege frikadeller, kan du købe små færdigstegte frikadeller.

Bulldogs rugbrødsorme


Ingredienser

1 pakke gær
1-2 spsk. honning
½ spsk. salt
1 hvidtøl
300 gram rugmel
350 gram hvedemel

Fremgangsmåde

Opløs gær i hvidtøl.
Tilsæt nu honning, salt og hvedekerner og derefter rugmel.
Ælt dejen godt.
Tilsæt til sidst hvedemel til dejen er sammenhængende og lidt klistret.
Hævetid: 1 time
Rul dejen ud, og skær den i strimler, så hver del er ca. 10 cm lang og 2 cm bred.
Sno dejen og læg den på plade med bagepapir.
Hævetid ca. 20 min. hvorefter de bages ved 200 grader i ca. 15 min.

Orm: Sæt 2 blåbær fast med tandstikkere som øjne.