Kong Grøns æggesalat

I Maries madkasse ser du:
Fuldkornssandwich med Kong Grøns æggesalat
Kogt broccoli
Frækkefrøs fiskefrikadeller på spyd med cherrytomat & rød peberfrugt
Rugbrød med ost & vindrue
Banan som delfin med rosin i munden
Maries dadelbomber
Jordbær
Se opskrifter her:
Kong Grøns æggesalat
Ingredienser
2 kogte æg
½ tsk. karry
1 kogt kartoffel (kan undlades)
1 dl hytteost
Karse
Salt, peber
Fremgangsmåde
Lav dressing af hytteost, karry, karse, salt og peber og smag til.
Hak æg og skær kartoffel i små tern og kom dem i dressingen.
Kan bruges i sandwichboller og fuldkornstoast.
Frækkefrøs fiskefrikadeller på spyd
ca. 20 små fiskefrikadeller
Ingredienser
400 g færdigrørt fiskefars
1 bakke cherrytomater
1 rød peberfrugt
Træspyd
Evt. oliven- eller rapsolie
Fremgangsmåde
Steg små fiskefrikadeller på panden, de kan også steges i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
Skær peberfrugt i mundrette stykker.
Fiskefrikadeller, cherrytomat og peberfrugt anrettes på spyd.
Dovendyrets tips:
Har du ikke lige tiden til at stå og stege fiskefrikadeller, kan du købe små færdigstegte fiskefrikadeller.
Maries dadelbomber
Ingredienser
175 g mandler – finthakket
100 g friske dadler
¼ tsk. vaniljestang eller ¼ tsk. vaniljepulver
1-2 spsk. vand
Evt. kakaopulver og lakridspulver
Fremgangsmåde
Blend mandler, dadler og vanilje sammen.
Saml dadelmassen med vand og tril til kugler, og vupti de er færdige.
Smagsvariant: Put evt. 1 spsk. kakaopulver og 1-2 tsk. lakridspulver i dadelmassen.