Kong Grøns æggesalat

I Maries madkasse ser du:

Fuldkornssandwich med Kong Grøns æggesalat
Kogt broccoli
Frækkefrøs fiskefrikadeller på spyd med cherrytomat & rød peberfrugt
Rugbrød med ost & vindrue
Banan som delfin med rosin i munden
Maries dadelbomber
Jordbær

Se opskrifter her:

Kong Grøns æggesalat



Ingredienser

2 kogte æg
½ tsk. karry
1 kogt kartoffel (kan undlades)
1 dl hytteost
Karse
Salt, peber

Fremgangsmåde

Lav dressing af hytteost, karry, karse, salt og peber og smag til.
Hak æg og skær kartoffel i små tern og kom dem i dressingen.
Kan bruges i sandwichboller og fuldkornstoast.

Frækkefrøs fiskefrikadeller på spyd



ca. 20 små fiskefrikadeller

Ingredienser

400 g færdigrørt fiskefars
1 bakke cherrytomater
1 rød peberfrugt
Træspyd
Evt. oliven- eller rapsolie

Fremgangsmåde

Steg små fiskefrikadeller på panden, de kan også steges i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
Skær peberfrugt i mundrette stykker.
Fiskefrikadeller, cherrytomat og peberfrugt anrettes på spyd.

Dovendyrets tips:

Har du ikke lige tiden til at stå og stege fiskefrikadeller, kan du købe små færdigstegte fiskefrikadeller.

Maries dadelbomber



Ingredienser

175 g mandler – finthakket
100 g friske dadler
¼ tsk. vaniljestang eller ¼ tsk. vaniljepulver
1-2 spsk. vand
Evt. kakaopulver og lakridspulver

Fremgangsmåde

Blend mandler, dadler og vanilje sammen.
Saml dadelmassen med vand og tril til kugler, og vupti de er færdige.

Smagsvariant:  Put evt. 1 spsk. kakaopulver og 1-2 tsk. lakridspulver i dadelmassen.