Hoppelines humus

I Hoppelines madkasse ser du:
Hoppelines humus med stave af sukkerært, agurk, gulerod & rød peberfrugt
Kong Grøns pølsehorn
Rugbrød som stjerne med avocado, øjne af blåbær & radiser, næse af blomkål og mund af peberfrugt
Æblebåde
Se opskrifter her:
Hoppelines humus
Ingredienser
250 g kikærter, kogte
1 fed hvidløg
2 spsk citronsaft
1-2 dl græsk yoghurt eller creme fraiche max. 10%
2 spsk olivenolie
Evt. 1-2 spsk tahin (sesampasta)
salt, peber
Fremgangsmåde
Kog kikærter som anvist på pakken og afkøl dem (husk de skal ligge i blød ca. 12 timer inden kogning).
Blend kikærter sammen med hvidløg.
Kom blandingen i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser, og smag til.
Serveres som dip til forskellige grøntsager f.eks. gulerod, agurk, blomkål, bladselleri, Regnskovens orme eller små knækbrød.
Dovendyrets tips
• I stedet for at koge kikærter, kan du købe kogte kikærter på dåse. Det er et fint alternativ.
Kong Grøns pølsehorn
Ca. 18 pølsehorn
Ingredienser
150 gram frossen helbladet spinat
2,5 dl kogende vand
25 gram gær
1 æg
25 gram blødt smør
1 tsk. salt
1 tsk. honning
100 gram grahamsmel
200 gram hvedemel
200 gram fuldkornshvedemel
10 pølser
1 æg til pensling
Fremgangsmåde
Kom den frosne spinat i en blender og hæld kogende vand over, og blend indtil spinaten er fint blendet.
Spinatmassen hældes over i en skål, og gæren røres ud her i.
Kom æg, blødt smør, salt, honning og grahamsmel i spinatmassen og rør den godt sammen.
Til sidst tilsættes fuldkornshvedemel og hvedemel lidt af gangen, og efterfølgende æltes dejen i 3-5 minutter.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Del dejen i 18 boller, som rulles til aflange flade stykker, og snos derefter om pølserne.
Hævning ca. 30 min.
Pensl pølsehorn med sammenpisket æg, og bag dem i 12-15 minutter ved 200 grader.