Hoppelines bulgursalat

I Hoppelines madkasse ser du:
 
Hoppelines bulgursalat,
Små pindemadder m. ost & radiser
Kong Grøns kyllingelår med øjne af ærter & radiser
Bulldogs rugbrødsorme
Blåbær, ananas & jordbær

Se opskrifter her:

Hoppelines bulgursalat



Ingredienser

1 dl kogt, kold bulgur
Agurk i tern
Rød peberfrugt i tern
Gulerod i tern
Lidt citronsaft
Lidt olivenolie
Salt, peber
Evt. lidt finthakket persille

Fremgangsmåde

Den kolde bulgur blandes med agurk, peberfrugt og gulerod, som er skåret i små tern.
Lav en dressing af citron, olie, salt, peber og evt. persille. (Ca. 1 del citron til 2-3 dele olie).
Dressing vendes i salaten.

Dovendyrets tips
•    Kog 1 pose bulgur om søndagen (1 dl bulgur til 2 dl vand). Når bulgur er kogt og afkølet i en si, kommes de i en pose og opbevares i køleskabet. Så ligger bulguren klar, når bulgursalat skal laves i løbet af ugen.
•    Kom evt. en rest kød i, hvis der er rester tilbage fra aftensmaden.
•    Som dressing kan bruges en færdigkøbt pesto, hvis man har det stående i køleskabet.


Kong Grøns kyllingelår



Ingredienser

1 pose/bakke kyllingelår – fersk eller optøede fra frost

Barbecuemarinade:
    1 dl olie
    ½ dl ketchup
    2 spsk. honning
    2 spsk. soyasauce
    1-2 spsk. eddike (gerne æblecidereddike)
    1 fed presset hvidløg

Fremgangsmåde

Rør ingredienserne til marinaden sammen.
Put marinaden og kylling i en pose, så er det nemt at fordele marinaden undervejs.
Lad kyllingelårene trække i marinaden – gerne op til 12 timer i køleskab.
Steg kyllingelårene som anvist på emballagen eller ca. 35 min. ved 185 grader.

Dovendyrets tips

•    Du kan sagtens stege kyllingelårene, som de er. Pensl blot med lidt olie og salt.

Bulldogs rugbrødsorme



Ingredienser

1 pakke gær
1-2 spsk. honning
½ spsk. salt
1 hvidtøl
300 gram rugmel
350 gram hvedemel

Fremgangsmåde

Opløs gær i hvidtøl.
Tilsæt nu honning, salt og hvedekerner og derefter rugmel.
Ælt dejen godt.
Tilsæt til sidst hvedemel til dejen er sammenhængende og lidt klistret.
Hævetid: 1 time
Rul dejen ud, og skær den i strimler, så hver del er ca. 10 cm lang og 2 cm bred.
Sno dejen og læg den på plade med bagepapir.
Hævetid ca. 20 min. hvorefter de bages ved 200 grader i ca. 15 min.

Orm: Sæt 2 blåbær fast med tandstikkere som øjne.