Hoppelines bulgursalat

I Hoppelines madkasse ser du:
Hoppelines bulgursalat,
Små pindemadder m. ost & radiser
Kong Grøns kyllingelår med øjne af ærter & radiser
Bulldogs rugbrødsorme
Blåbær, ananas & jordbær
Se opskrifter her:
Hoppelines bulgursalat
Ingredienser
1 dl kogt, kold bulgur
Agurk i tern
Rød peberfrugt i tern
Gulerod i tern
Lidt citronsaft
Lidt olivenolie
Salt, peber
Evt. lidt finthakket persille
Fremgangsmåde
Den kolde bulgur blandes med agurk, peberfrugt og gulerod, som er skåret i små tern.
Lav en dressing af citron, olie, salt, peber og evt. persille. (Ca. 1 del citron til 2-3 dele olie).
Dressing vendes i salaten.
Dovendyrets tips
•
Kog 1 pose bulgur om søndagen (1 dl bulgur til 2 dl vand). Når bulgur
er kogt og afkølet i en si, kommes de i en pose og opbevares i
køleskabet. Så ligger bulguren klar, når bulgursalat skal laves i løbet
af ugen.
• Kom evt. en rest kød i, hvis der er rester tilbage fra aftensmaden.
• Som dressing kan bruges en færdigkøbt pesto, hvis man har det stående i køleskabet.
Kong Grøns kyllingelår
Ingredienser
1 pose/bakke kyllingelår – fersk eller optøede fra frost
Barbecuemarinade:
1 dl olie
½ dl ketchup
2 spsk. honning
2 spsk. soyasauce
1-2 spsk. eddike (gerne æblecidereddike)
1 fed presset hvidløg
Fremgangsmåde
Rør ingredienserne til marinaden sammen.
Put marinaden og kylling i en pose, så er det nemt at fordele marinaden undervejs.
Lad kyllingelårene trække i marinaden – gerne op til 12 timer i køleskab.
Steg kyllingelårene som anvist på emballagen eller ca. 35 min. ved 185 grader.
Dovendyrets tips
• Du kan sagtens stege kyllingelårene, som de er. Pensl blot med lidt olie og salt.
Bulldogs rugbrødsorme
Ingredienser
1 pakke gær
1-2 spsk. honning
½ spsk. salt
1 hvidtøl
300 gram rugmel
350 gram hvedemel
Fremgangsmåde
Opløs gær i hvidtøl.
Tilsæt nu honning, salt og hvedekerner og derefter rugmel.
Ælt dejen godt.
Tilsæt til sidst hvedemel til dejen er sammenhængende og lidt klistret.
Hævetid: 1 time
Rul dejen ud, og skær den i strimler, så hver del er ca. 10 cm lang og 2 cm bred.
Sno dejen og læg den på plade med bagepapir.
Hævetid ca. 20 min. hvorefter de bages ved 200 grader i ca. 15 min.
Orm: Sæt 2 blåbær fast med tandstikkere som øjne.