Bulldogs burgerboller

I Hoppelines madkasse ser du:
Bulldogs burgerboller med Maries nuggets, Frækkefrøs avocado-dip & salat
Kogt broccoli
Frækkefrøs knækbrød
Frø af appelsinbåde med øjne af vindruer & rosiner og rød peberfrugt som mund
Mandler, pistacienødder & rosiner
Se opskrifter her:
Bulldogs burgerboller
Ca. 20 stk´s.
Ingredienser
1 pakke gær
5 dl. lunken vand
1 tsk. salt
2 tsk. honning
1 æg
0,4 dl olie
125 g. groft rugmel
125 g. havregryn
600 g. hvedemel
Æg til pensling og sesam til drys
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, sukker og olie.
Rør æg i.
Tilsæt herefter havregryn, rugmel og rør rundt.
Til sidst æltes hvedemel i dejen.
Tid til hævning: 1-2 timer
Form dejen til boller, når de lægges på pladen mases de med hånden, så de bliver helt flade.
Der kan være 6 på en plade.
Hæver igen i 30 min., læg et vådt klæde over og derefter en anden bradepande, så de ikke bliver for høje.
De skal bage i ca. 12 min. ved 200 grader
Brug dem også gerne som sandwichbolle.
Maries nuggets
Ingredienser
1 pk. kyllinge-inderfilet, ca. 300 g
1 sammenpisket æg
4 dl. cornflakes
Lidt paprika og salt
Lidt olie
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200grader.
Knus cornflakes groft med hænderne.
Bland cornflakes med lidt paprika, salt og peber.
Vend kylling i sammenpisket æg og derefter rigtig godt i cornflakes-blanding.
Steg
dem på panden eller smør en bradepande med olie og læg kylling heri og
bag dem i ovnen i ca. 25 min. eller indtil de er gennemstegte og gyldne.
Frækkefrøs avocado-dip
Ingredienser
2 avocado
1 dl græsk yoghurt eller creme fraiche max. 10 %
Citronsaft
Salt, peber
Evt. hvidløg
Fremgangsmåde
Mos avocado med en gaffel efter at den er skrællet og stenen er fjernet.
Tilsæt de øvrige ingredienser og smag til.
Kan evt. spises sammen med stænger af gulerødder, agurk, blegselleri mm.
Frækkefrøs knækbrød
Ingredienser
1 dl havregryn
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 tsk. bagepulver
2 tsk. fint salt
3 ½ dl hvedemel
1 dl oliven- eller rapsolie
2 dl vand
Fremgangsmåde
Bland alle de tørre ingredienser sammen.
Tilsæt olie og vand.
Del dejen i 2 dele.
1 portion rulles ud mellem 2 stykker bagepapir, som passer til pladen.
Fjern det øverste papir og sæt det andet med dejen på pladen.
Skæres i passende små firkanter, evt. med pizzaskærer.
Bages ved 200 grader i 15-20 min.