Forskning

Projektet har fokus på at skabe bevægelsesglæde og legende stemning i pædagogiske aktivitet til børn i dagtilbud.

Da projektet nærmede sig sin afslutning besluttede projektteamet at sætte fokus på bevægelses-fortællinger som pædagogisk redskab og særligt på, hvordan pædagogisk personale kan udvikle egne bevægelsesfortællinger.

I årene mellem 2016-2020 er der skabt tre fortællinger til børnehave og syv fortællinger til vuggestue og dagpleje. Der er tale om fortællinger, hvor voksne og børn lader sig inspirere til leg alt imens de kropsliggør handlingen sammen. Alle fortællinger handler om kaninen Hoppeline og hendes ven Frækkefrø og deres eventyr. Fortællingerne er trykt i et materiale, der kan holde til alt slags vejr med farverige illustrationer på den ene side og tekst på den anden. Det samlede projekt opnåede i 2019 sin maxkapacitet på 3000 deltagende dagtilbud, heraf ca. halvdelen fra 0-3 år området og halvdelen fra 3-6 års området. Dagtilbud fra hele Danmark deltog, idet der udelukkende var tale om unikke tilmeldinger, hvor institutioner selv havde taget initiativ til deres deltagelse. Alle tilmeldte dagtilbud modtog trykt materiale samt en medfølgende medfortæller i form af en mariehøne-hånddukke.

Med dette afsæt igangsatte projektteamet i efteråret 2019 en datagenerering med det formål at undersøge pædagogisk personales erfaringer med at bruge og udvikle bevægelsesfortællinger. Hoppeline materialet fungerer som inspiration, men det er bevægelsesfortællinger generelt vi forsøgte at bliver klogere på.

Du kan læse mere om vores undersøgelse her.