Hoppelines gulerodsboller

I Frækkefrøs madkasse ser du:
Hoppelines gulerodsboller
Frækkefrøs råkostsalat
Frækkefrøs kikærtesnacks
Rugbrødsbil med Hoppelines kyllingefrikadeller & cherrytomat som hjul og radiser som lygter
Se opskrifter her:
Hoppelines gulerodsboller
Ingredienser
5 dl vand
50 g gær
1 dl olie
1 spsk. salt
2 spsk. honning
300 g groft speltmel
500 g hvedemel
Efter hævning:
2 æg
200 g revne gulerødder
100 g solsikkefrø
1 æg til pensling
Fremgangsmåde
Kom
vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt, honning og
speltmel. Ælt dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og
smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Ælt
dejen igennem på et meldrysset bord. Læg dejen tilbage i skålen. Tilsæt
æg, revne gulerødder og solsikkefrø. Ælt dejen godt. Dejen skal nu være
godt fedtet og klistret.
Fordel dejen i klumper – gerne lidt skødesløst på to bageplader med bagepapir.
Lad
bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min. Tryk forsigtigt
dejen lidt flad med hånden. Pensl med sammenpisket æg, og bag ved 225
grader i ca. 15 min.
Frækkefrøs råkostsalat
Ingredienser
150 g spidskål, fintsnittet
1 appelsin
1 pære
1 lille håndfuld rosiner
lidt honning
saften af ¼ citron
20 g mandler
Fremgangsmåde
Snit spidskål meget fint.
Skær appelsin og pære i små stykker
Spidskål, appelsin og pære blandes sammen med rosiner, honning, citronsaft.
Hakkede mandler vendes i.
Spises evt. sammen med små kolde frikadeller, kyllingelår eller fiskefrikadeller.
Frækkefrøs kikærtesnacks
Ingredienser
250 g kikærter, kogte – husk de skal lægge i blød i 12 timer inden.
1 tsk. salt
2 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen
4 spsk. olie
Fremgangsmåde
Bland kikærter, olie og krydderier sammen
Hældes på en bageplade (husk bagepapir)
Bages indtil de er sprøde, ca. 25 minutter ved 200. Rør undervejs.
Lad dem afkøle derefter.
Dovendyrets tips
• I stedet for at koge kikærter, kan du købe kogte kikærter på dåse. Det er et fint alternativ.
Hoppelines kyllingefrikadeller
Ca. 32 frikadeller
Ingredienser
500 g hakket kyllingekød
1 lille løg
2 revne gulerødder
1 æg
1 dl havregryn
½ dl vand
2 spsk. hakket persille, frisk eller frossen
salt, peber
olie til stegning
Fremgangsmåde
Riv løg og gulerødder.
Alle ingredienser blandes sammen.
Form små frikadeller og steg dem i olie på panden eller på bagepapir i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.