Hoppelines gulerodsboller

I Frækkefrøs madkasse ser du:

Hoppelines gulerodsboller
Frækkefrøs råkostsalat
Frækkefrøs kikærtesnacks
Rugbrødsbil med Hoppelines kyllingefrikadeller & cherrytomat som hjul og radiser som lygter

Se opskrifter her:

Hoppelines gulerodsboller



Ingredienser

5 dl vand
50 g gær
1 dl olie
1 spsk. salt
2 spsk. honning
300 g groft speltmel
500 g hvedemel

Efter hævning:
2 æg
200 g revne gulerødder
100 g solsikkefrø
1 æg til pensling

Fremgangsmåde
Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt, honning og speltmel. Ælt dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Læg dejen tilbage i skålen. Tilsæt æg, revne gulerødder og solsikkefrø. Ælt dejen godt. Dejen skal nu være godt fedtet og klistret.
Fordel dejen i klumper – gerne lidt skødesløst på to bageplader med bagepapir.
Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min. Tryk forsigtigt dejen lidt flad med hånden. Pensl med sammenpisket æg, og bag ved 225 grader i ca. 15 min.

Frækkefrøs råkostsalat



Ingredienser

150 g spidskål, fintsnittet
1 appelsin
1 pære
1 lille håndfuld rosiner
lidt honning
saften af ¼ citron
20 g mandler

Fremgangsmåde

Snit spidskål meget fint.
Skær appelsin og pære i små stykker
Spidskål, appelsin og pære blandes sammen med rosiner, honning, citronsaft.
Hakkede mandler vendes i.
Spises evt. sammen med små kolde frikadeller, kyllingelår eller fiskefrikadeller.

Frækkefrøs kikærtesnacks


Ingredienser

250 g kikærter, kogte – husk de skal lægge i blød i 12 timer inden.
1 tsk. salt
2 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen
4 spsk. olie

Fremgangsmåde

Bland kikærter, olie og krydderier sammen
Hældes på en bageplade (husk bagepapir)
Bages indtil de er sprøde, ca. 25 minutter ved 200. Rør undervejs.
Lad dem afkøle derefter.

Dovendyrets tips

•    I stedet for at koge kikærter, kan du købe kogte kikærter på dåse. Det er et fint alternativ.

Hoppelines kyllingefrikadeller


Ca. 32 frikadeller

Ingredienser

500 g hakket kyllingekød
1 lille løg
2 revne gulerødder
1 æg
1 dl havregryn
½ dl vand
2 spsk. hakket persille, frisk eller frossen
salt, peber
olie til stegning

Fremgangsmåde

Riv løg og gulerødder.
Alle ingredienser blandes sammen.
Form små frikadeller og steg dem i olie på panden eller på bagepapir i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.