MUSIK

Rytmisk musik er med til at strukturere bevægelser og bidrage til børns timing eller
kinæstetisk melodi. Når børn gives mulighed for at bevæge sig sammen til musik
tilpasser de deres bevægelser til musikken og til hinanden og oplever samhørighed.
I Projekt Hoppeline betragtes musik som en vigtig kilde til det sunde børneliv fyldt med fantasi, bevægelsesglæde og lyst til at udforske omverden og egne udtryk. Rytmen i sangene er skrevet til børns puls og teksten udspringer af fortællingerne.  

En særlig god hoppelinesang er en rammesang, hvor børnene selv kan byde ind og være medskabende. Rammesange giver på den måde lejlighed til at arbejde med flere læreplanstemaer. Som voksen må du huske på, at det ikke skal lyde som i x-factor-finalen! Det handler blot om at synge og danse med glæde på børns præmisser. God fornøjelse!

MUSIK

Indhold er under udvikling - Optagelser kommer slut august.

Musik og rytme en naturlig del af det at være mennesker, og børn danser og synger gerne spontant. Musik kan vække forskellige følelser i os og give os lyst til at leg og bevægelse. I Projekt Hoppeline betragtes musik som en vigtig kilde til det sunde børneliv fyldt med fantasi og bevægelsesglæde og lyst til at udforske omverden og egne udtryk.
Musik til børn skal være i øjenhøjde med og tale til netop børn. Når børn fx skal hoppe til en sang, må sangen være i et tempo, som børn kan hoppe til. Små børneben hopper hurtigere end lange voksenben. Når børns rytme følges, kan de slet ikke lade være med at hoppe - for det er sjovt! En god hoppelinesang er en rammesang. Med rammesang menes en sang, der skaber en ramme, som børnene selv kan være med til fylde ud. På den måde giver man dem plads og mulighed for at lege med og digte videre: måske kommer man i den ene rejse forbi en lille mus og næste gang forbi en kæmpe elefant. Måske synes et barn man skal synge ostemad og en anden, at man skal synge rugbrødsmad. Det er op til børnenes fantasi. Det er vigtigt, at voksne ikke begrænse af egen selvtillid, det skal ikke lyde som x-factor! Det handler om at synge og danse med glæde på børns præmisser. God fornøjelse!

Hoppelines Sund mad sang

Hoppeline og FrækkeFrø på tur

Hoppelines Hoppesang

Senest fra

Mere i denne kategori: « BØRNS SUNDHED

Hoppelines Sund mad sang

Download noderDownload tekst

Hoppeline og Frække frø på tur

Download noderDownload tekst

Hoppelines Hoppesang

Download noderDownload tekst